Geplaatst op

Wat is een goede barbecue?

Een goede barbecue is afhankelijk van veel factoren waaronder een groot deel budget. En dan is er meteen de vraag: hoevaak BBQ je en hoevaak wil je dit doen?

Met weer een mooie zomer voor de boeg kan een nieuwe BBQ een gewaardeerd hulpmiddel zijn voor mensen die graag in de tuin of op het terras eten. Wat we eten op de BBQ is vaak al duidelijk. De klassiekers zoals gemarineerde kip, hamburgers of een goed stukje biefstuk doen mij in ieder geval honger krijgen.

Ons advies is het investeren in een BBQ die voldoet aan jouw minimale eisen. Laten we beginnen met een hele goedkope BBQ, zo eentje die je bij het tankstation kan kopen voor 25 euro. Deze werken prima, voor ongeveer 1 seizoen en dan beginnen ze te roesten en gaan kapot. Probleem is ook dat deze vaak minder fijn branden en moeilijker aan te krijgen zijn. Onze tip: doe het niet. Je blijft ze kopen en uiteindelijk had je beter kunnen investeren in een BBQ die je helemaal leert kennen en waar je jaren en jaren plezier van hebt. Ik heb mijn Weber al meer dan 10 jaar.

De beste prijs/kwaliteit verhouding en een BBQ waar je waarschijnlijk jaren en jaren plezier van hebt is van het merk Weber. Weber BBQ’s zijn, mits goed schoongemaakt en goed opgeslagen, gegarandeerd voor jaren en jaren plezier. Hier moet je wel even mee leren BBQ’en maar er zijn voldoende YouTube videos om te kijken. Klik hier voor ons overzicht van Weber BBQ’s.

Met een Weber kan je ook op verschillende manieren je houtskool of briketten plaatsen. Dit zorgt er meteen voor dat je naar The Next Level gaat op het gebied van BBQ’en. Dit filmpje legt heel goed uit, maar is helaas wel in het engels.

De manieren om een Weber BBQ te vullen met briketten

Zoals je kan zien in het filmpje is een brikettenstarter echt een ideaal hulpstuk. Klik hier voor een overzicht van alle brikettenstarters. Je hebt al zo’n handige brikettenstarter vanaf ongeveer 15 euro.

Voor hetzelfde geld van een goede weber heb je ook een kamado. Weet je niet wat dat is? We hebben hier een stukje over geschreven over kamado’s. Hier kan je nog meer leuke dingen mee doen zoals traag garen en bijvoorbeeld de perfecte pulled pork maken. Echt een aanrader! Hieronder staat een filmpje over zo’n kamado.

Is budget geen probleem dan kan je bij Weber ook prima terecht. De duurdere modellen hebben handige zaken zoals een hitteschild, een temperatuursensor en een handige manier om de klep aan de kant te doen.

De rolls Royce onder bbq’s zijn natuurlijk de Green Eggs. Hiermee zorg je ervoor dat iedereen die ook maar iets van BBQ’en af weet meteen begint te kwijlen 🙂 Uiteraard hebben we deze ook allemaal opgenomen in onze shop en ons assortiment Green Eggs kan je hier bekijken.

In het kort: koop geen wegwerp BBQ, dit zorgt voor frustratie en kost op de lange termijn veel meer. Voor een normaal budget en een normale BBQ raden we de Webers aan. Wil je iets meer mogelijkheden dan kan je eens kijken naar een kamado van Patton of Fonteyn en heb je net de lotto gewonnen of is de bitcoin weer flink aan het stijgen? Niet twijfelen: Green Egg

Wij wensen je alvast heel veel plezier deze zomer en vergeet ook zeker niet alvast je briketten te bestellen!