Geplaatst op

BBQ-tips – Breng uw barbecue naar een hoger niveau

Een goede BBQ is een hele kunst, en verre van eenvoudig. Rokerige smaken zijn gemaakt voor de BBQ, dus we hebben veel geoefend om de kunst van de BBQ te perfectioneren! Hier delen we onze beste bbq-tips, zodat je kunt barbecueën als een pro en de perfecte grill kunt creëren

 1. Houtskool
  Laten we dit eerst duidelijk maken: Als we aan een barbecue denken, denken we aan houtskoolof briketten! Gas levert gewoon niet de heerlijke, rokerige smaak van houtskool.

  Voor onze eerste BBQ-tip raden we aan om je houtskool in een 2-zone-opstelling te plaatsen, omdat dit je meer flexibiliteit en controle geeft over je kookproces. Als u de houtskool naar één kant van uw barbecue stapelt, krijgt u een warme kant voor het dichtschroeien van vlees en een koelere kant voor het beëindigen van het kookproces. Je kunt ook een pan met water aan de koele kant plaatsen die warmte absorbeert en terug uitstraalt, temperatuurschommelingen onder controle houdt en helpt om het vlees vochtig te houden door verdamping te verminderen.

 2. Voorbereiding is de sleutel!
  Voorbereiding en alles goed hebben voordat je begint met koken is de sleutel. Heb je genoeg ruimte? Hoe houd je gekookt en rauw vlees gescheiden? Heb je het juiste gereedschap?

  Een andere tip is dat je je barbecue het beste kunt schoonmaken als hij eenmaal is aangestoken en is opgewarmd. Gebruik een staalborstel om de verkoolde resten van vorige maaltijden te verwijderen. Als je eenmaal een schone grill hebt, kun je hem oliën met een in plantaardige olie gedrenkt stuk keukenpapier om plakken te verminderen.

 3. Marineren, marineren, marineren!!!
  Onze volgende BBQ-tip en zeker een van de belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je marineert! Marinades kunnen een groot verschil maken voor de smaak en textuur van vlees. Niet alleen zal het leren van de kunst van het marineren onnoemelijke hoeveelheden smaak toevoegen aan uw barbecuecreaties, maar het zal u ook helpen om sappiger, malser vlees te krijgen en u helpen om het meeste uit goedkopere, hardere stukken te halen.

  Marinades bevatten meestal een zuur (zoals citroensap, azijn of wijn) of zuivel (zoals yoghurt). Beide zullen weefsel in de buitenste laag beginnen af ​​te breken, waardoor het vlees malser wordt en meer vocht binnenkomt. Het is echter belangrijk om ook smaak aan uw marinades toe te voegen.

  Qua tijd, hoe langer hoe beter! Als het op tijd is, prik het vlees dan in en laat het zo lang mogelijk in de marinade in een afgesloten diepvrieszakje, af en toe masseren.

 4. Bijgerechten & Sauzen
  Een goede selectie van BBQ bijgerechten is aantoonbaar net zo belangrijk als het belangrijkste evenement voor het organiseren van een onvergetelijke barbecue.

 5. Vergeet de vegetariërs niet!
  We raden aan om met de groenten te beginnen, zodat ze geen vleessmaak krijgen. Gegrilde groenten zijn fantastisch op de barbecue en we raden aan om ze gewoon te grillen en vervolgens smaak toe te voegen als ze klaar zijn.

 6. Verschillende temperaturen voor verschillende behoeften
  Hoe je moet barbecueën, hangt af van wat je kookt. Dure stukken rundvlees, zoals entrecote, rib-eye of haasbiefstuk, kunnen het beste snel en bij zeer hoge temperaturen worden gekookt, waarbij de buitenste laag wordt dichtgeschroeid en de smaak wordt gemaximaliseerd zonder te gaar te worden. Hoge temperaturen zijn niet zo handig bij het bereiden van dingen zoals kip of worstjes, die de neiging hebben om aan de buitenkant te verbranden en van binnen rauw blijven. Neem de tijd en gebruik verschillende temperatuurzones op de grill voor een mooie gelijkmatige bereiding.

 7. Experimenteer met langzaam en laag
  De techniek van het langzaam garen van vlees bij lagere temperaturen is er een die malser, sappiger resultaat zal opleveren van hardere, goedkopere sneden. Hoewel de gemiddelde thuisbarbecuer geen rookoven heeft (ontworpen voor low & slow cooking), zijn er manieren waarop een normale barbecue in grillstijl voor hetzelfde effect kan worden gebruikt. Dit kost natuurlijk wat meer tijd en moeite, maar het resultaat
 1. Presentatie
  Is het niet leuk als je in een restaurant die perfecte grilllijnen op je steak krijgt? Waarom zou je het zelf niet eens proberen? De truc is om je vlees, kip of groenten op hoge temperatuur dicht te schroeien en vervolgens in een rechte hoek te draaien. Als je dit aan beide kanten hebt gedaan, kun je het vuur lager zetten en doorbakken.

 2. Rustperiode
  Ten slotte is dit absoluut de belangrijkste van alle BBQ-tips, de gemakkelijkste om te volgen en de beste bbq-tip die het meest wordt vergeten. Het rusten van vlees is een zeer belangrijke fase van het koken van het vlees en zonder vlees zal het vlees taai zijn. Eenmaal gekookt, zal al het vlees ongeveer 5-10 minuten ‘rusten’ om de sappen opnieuw te absorberen. Houd er rekening mee dat vlees tijdens de rustperiode nog een tijdje door blijft garen nadat het van het vuur is gehaald.

  We hopen dat je genoten hebt van het lezen van onze beste BBQ-tips en we horen graag van je!