Haardhout eiken | 20 kilogram | brandhout voor open haard of hout kachel openhaardhout | STOCERS

43,95

Nu bestellen

Artikelnummer: 7075701184383279 Categorie:

Beschrijving

STOCERS HAARDHOUT EIKEN
Eikenhout voor uw houtkachel, open haard of vuurkorf.
Waarom eikenhout als haardhout:
Eiken is de meest populaire houtsoort voor de kachel
Eikenhout brandt lang
Geeft weinig rook
Haardhout blokken van +/- 24 cm
Deze houtsoort geeft veel warmte af
Knetterende vlammen
Eikenhout is harde houtsoort
Met de hand bewerkt
Schone ontbranding
20 kg eiken openhaardhout in een doos
Een aanrader voor mensen met een grote houtkachel. (10 kWh of hoger)
Geschikt om direct op te branden in uw kachel of openhaard!
Waarop letten bij het maken van een vuur?
Om voor elkaar te krijgen dat je een goed aangestoken vuurtje aanwakkert, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het aansteken van een vuurtje kent namelijk een relatief logisch verloop. En dus is belangrijk om dit verloop zo spoedig mogelijk aan te pakken. Daarbij zijn 3 zaken essentieel:
Droog hout: Zorg er altijd voor dat je gebruikmaakt van droog hout. Ons haardhout is daarom altijd goed gedroogd. Niets is zo funest voor het aansteken van een vuurtje als nat hout. Het vuur krijgt dan niet eens een kans. Nat hout krijg je bovendien ook niet gemakkelijk droog. Je kunt hier zeker op korte termijn helemaal niks mee. Voorkom dan ook altijd dat het hout dat je wilt gaan gebruiken nat wordt. Bewaar het op een droge plek. Een plek waar vocht en neerslag niet makkelijk bij kunnen.
Aanmaakhout: Verder is het zeer raadzaam om aanmaakhout te gebruiken. Met aanmaakhout maak je het jezelf een stuk makkelijker om een vuurtje aan te wakkeren. Deze komt een stuk sneller op gang wanneer je aanmaakhout inzet. Zeker wanneer je kiest voor latjes van zo’n 15 a 20 cm van doosjehout.nl, dealer van STOCERS. Deze staan erom bekend dat ze maximaal bijdragen aan het stoken van een gewenst vuurtje.
Voldoende zuurstof: Als laatste punt is het belangrijk om rekening te houden met de toevoer van voldoende zuurstof. Zonder zuurstof kan een vuurtje namelijk nooit aanblijven. Het neemt dan binnen de kortste keren in omvang af of dooft zelfs volledig. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan. Dan blijf je bezig om het vuurtje aan te steken. Zorg er dus voor dat er voldoende toegang van frisse lucht is. Deze voorziet het vuur van voldoende zuurstof om een langere periode aan te blijven.
Heb je een open haard of vuurkorf in huis en wil je deze binnenkort aansteken? Wacht dan niet langer dan nodig is en haal nu een voorraad STOCERS haardhout in huis.