BAST Kokoskool tube briketten – 3 kg – duurzaam alternatief

16,95

Nu bestellen

Artikelnummer: 7065501135012684 Categorie:

Beschrijving

De BAST Kokoskool tube briketten zijn door diverse barbecue kenners en professionals geprezen om de lange en constante warmte die ze afgeven. Een unieke zeshoek vorm met luchtpijp zorgt voor extra schoorsteeneffect en snelle warmte overdracht met deze kokosbriketten.
Door de constante hitte is de temperatuur goed te controleren, waardoor deze kokosbriketten zeer goed werken voor zowel gewone als lange barbecue sessies.
Geschikt voor direct, indirect en ‘low & slow’ barbecueën
Brandtijd gewone barbecue: 3,5 uur per kg (afhankelijk van temperatuur)
Brandtijd low & slow barbecue: 5-10 uur per kg (afhankelijk van temperatuur)
Maximale temperatuur: 400 graden Celsius
Duurzaam alternatief voor houtskool
Tips voor gebruik
TIP 1: BAST briketten zijn geschikt voor ieder type barbecue, houtskool oven of smoker.
TIP 2: Gebruik gemiddeld 3-4 briketten per persoon.
TIP 3: Om de BAST Kokoskool tube briketten zo goed mogelijk aan te steken, raden wij het gebruik van een barbecue-/brikettenstarter aan in combinatie met onze BAST Booster aanmaakblokjes. Zet de kokosbriketten hierbij rechtop in de barbecuestarter. Door het gat in het midden van de briketten ontstaat dan een schoorsteen effect, waardoor de kolen van binnenuit starten. Ze zijn uiteraard ook prima rechtstreeks aan te steken in een barbecue.
De duurzame kokosbriketten van BAST
Perfect alternatief voor houtskool
Hoge calorische warmtewaarde
Branden lang en gelijkmatig
Heerlijke barbecue smaak
Minder vlammen, rook en as dan bij houtskool
Duurzaam: circulair, 100% natuurlijk en fair trade
Het verhaal van BAST
BAST is een jong Nederlands bedrijf met het hart op de juiste plaats. Het is hun missie om mensen beter en duurzamer te laten barbecueën door een duurzaam, sociaal en verantwoord alternatief te bieden voor houtskool. Daarom hebben ze kokosbriketten laten ontwikkelen die lang en gelijkmatig branden en minder vlammen, rook en as produceren dan houtskool. Voor de productie van houtskool moeten bomen worden gekapt. BAST kokosbriketten worden gemaakt van kokosbasten, een restproduct van de kokosindustrie dat voorheen werd weggegooid. Door kokosbasten te verkolen en hier briketten van te maken, krijgt dit kokosafval een nieuwe, circulaire bestemming. Daarnaast is het product ook nog eens 100% natuurlijk en fair trade. Alle partijen in de BAST keten krijgen namelijk een eerlijke beloning voor hun bijdrage aan het eindproduct. Win-win-win!
Met BAST vergroot je de positieve effecten van barbecueën en verkleinen we samen de negatieve effecten.

Extra informatie

Doel

BBQ, Kamado / Green egg

Duurzaam

Ja

Gewicht

0-4kg

Materiaal

Kokos