BONO Kamado Media 52cm (rood)

899,00

Nu bestellen

Artikelnummer: 7065501624153807 Categorie:

Beschrijving

BONO KAMADO MEDIA (52cm)
Ben je op zoek naar een degelijke Kamado en vind je merken zoals green egg te duur? Dan is deze BONO Kamado een zeer goede keuze. Deze Kamado biedt een uitvoering in topkwaliteit tegen een erg voordelige prijs.
De BONO Kamado is een prachtige en zeer degelijke Kamado aangepast om eten te bereiden voor grotere families en vriendengroepen (tot 10 personen). Een uitstekende keuze voor het terras of de patio van een woonhuis, herenhuis terras of woning. De Kamado set bestaat uit: keramische grill met standaard en zij-trays met haken, innovatieve glasvezel afdichting, twee-zone grill-systeem, twee zijdeflectoren, Kazan pannenlap, keramisch kippenrek, as-verwijderaar en beschermende grill cover. Met de basis grill set kun je: grillen op directe hitte (vlees aan spiesjes, steaks, burgers, kippenvleugels en andere gerechten gegrild onder 20 min.), Grillen op indirecte hitte (kip, ham, karbonades en andere grotere gerechten gegrild met een deflector), roken (ribben, kaas, draadjesvlees). Maak ook soepen, pilaf en stoofschotels met een heerlijke smaak.
SPECIFICATIES
Grill diameter: 52 cm
Diameter rooster: 43 cm
Gewicht (met verpakking): 94 kg
Kleur: Rood
Garantie: levenslang op alle keramische onderdelen
GESCHIEDENIS
Historici stellen dat mensen al in de oudheid houten kookpotten gebruikten om te koken, daarom ontdekken archeologen overblijfselen van dit oude servies in alle uithoeken van de wereld. Enkele van de oudste kleipotten, die meer dan 3000 jaar oud zijn, werden in China gevonden. Aangenomen wordt dat deze ronde kleipotten de voorouders zijn van de moderne Kamado barbecue grill.
Door de geschiedenis heen hebben mensen deze eenvoudige kleipotten ontwikkeld en ze gebruikt om verschillende gerechten op veel verschillende manieren te koken. Indianen begonnen klei-ovens te gebruiken die tandoor werden genoemd, terwijl Japanners ze mushikamado noemden, een fornuis om rijst te stomen in Japanse gezinnen tijdens speciale ceremonies. Mushikamado is een ronde aarden pot met een koepelvormig deksel en kwam het meest voor in Zuid-Japan. In de oudheid ontwikkelden Japanners het nog verder om de verdampingstemperatuur te reguleren door het ontwerp van luchtkleppen te perfectioneren en begonnen ze houtskool te gebruiken in plaats van hout.
DE NAAM
De naam Kamado is een Japans woord voor ‘fornuis’, en Kamado betekent letterlijk ‘een plaats voor een kookpot’. 竈 is het kanji-teken voor Kamado. In het romaji-schrijfsysteem, dat is gebaseerd op het Latijnse schrift, wordt het woord Kamado hetzelfde geschreven als in het Engels – Kamado. Nu verwijst het woord Kamado naar alle vergelijkbare soorten keramische barbecue grills.