Beschrijving
Patton Kamado Keramische Houtskoolbarbecue Kamado is het japanse woord voor ‘kachel’ of ‘fornuis”. Archeologen hebben ontdekt dat de eerst gevonden resten van de huidige Kamado modellen zo’n 4.000 jaar oud zijn, en sindsdien is deze barbecue geëvolueerd tot een culinaire alleskunner in veel Michelin sterren restaurants.
Vanwege de uitstekende warmte isolerende eigenschappen van de keramische schaal (bestand tot zo’n 1.000 graden Celsius), blijven vleessappen als bij geen enkel andere houtskool barbecue behouden, en kan men vanwege de precieze controle van de luchtstroom naast grillen en roken, tevens denken aan het bakken van pizza’s en brood !
Kenmerken:
• Uitvoering 13″; Diameter grilloppervlak 28 cm.
inclusief heatdeflector
• Kleur: oranje geemailleerd
• Hoogwaardig geglazuurd industrieel keramiek, welke bestand is tot temperaturen van zo’n 1.000 graden celsius. Let op! In de glazuur zullen er altijd scheurtjes zichtbaar zijn. Je kan dan denken dat de deksel gebroken is.
• Dankzij de keramische schaal wordt het vlees sappiger en malser dan in welke andere stalen barbecue ook!
• Vanwege het ventilatierooster aan de onderzijde i.c.m. met de zgn. margrietschijf aan de bovenzijde is de temperatuur uitermate goed te controleren en in te regelen.
• 13″ tafelmodel standaard uitgevoerd met degelijk onderstel.
• Middels de temperatur meter op het deksel is de temperatuur goed te volgen