Houtskool – Briketten – Tubes – Speciaal geperst – 10 kg

19,99

Nu bestellen

Artikelnummer: 7065500709732373 Categorie:

Beschrijving

Tube briketten zijn een unieke houtskoolsoort die niet roken, walmen en stinken. Dit betekend dat het een zeer fraaie oplossing is om overdekt en binnen te barbecueën. De kolen (tube briketten) maken nauwelijks asresten aan en kunnen verwarmd worden tot wel 400 graden celsius.
Natuurkolen (tube briketten) zonder bindmiddel. De tube briketten zijn geperst van schoon hout en beuk residu, dus mileuverantwoord!
Tube briketten zijn de meest gebruikte houtskolen tegenwoordig, omdat onze briketten vanuit onze eigen productie komen kunnen wij deze voor scherpe prijzen aanbieden en u blij maken. U hoeft het maar 1 keer te proberen om met de tube briketten te gaan barbecueën en u zult nooit meer voor iets anders kiezen. De tube briketten worden gezien als een soort wondermiddel voor de liefhebbers en brengen nooit klachten met zich mee als het gaat om asresten, rook en stank, dus plaats u bestelling en ga lekker aan de slag!
De eigenschappen:
verpakking 10 kg
Rookt niet
Stinkt niet
400 graden celsius
Minimale as residu
Ideaal voor Dutch oven
Natuurproduct geen bindmiddel
Eik/beuk geperst van schoon hout residu van hout/meubelindustrie
Dus er worden geen bomen gekapt sec voor de houtskool
Lange brandduur 4-5 uur
Specificaties:
Brandstof: Briketten Houtsoort: Beuk Herkomst: Griekenland Productieproces: Steen oven Smaak: Neutraal Vorm Tubes Bindmiddel: Geen Inhoud: 10 kg Geschikt voor: Low&Slow (Hot&Fast) Hoe steek je Tube Briketten aan? We beginnen bij het begin. Steek je ze makkelijk aan en wordt het een beetje heet? We vullen een grote brikettenstarter tot de rand. Omdat de vorm oproept om ze rechtop in de brikettenstarter te zetten doen we dat maar. Dat lijkt ons ook wel de beste manier omdat de hitte dan ook mooi door de gaten heen de volgende briketten kan bereiken. Op deze manier kan je ook beter controleren hoeveel briketten je elke keer aansteekt omdat de vorm zo mooi constant is.
Totaal geen rook Wat opvalt is dat de briketten, als ze goed gloeien, niet roken. Dat biedt grote voordelen als je zoals wij er van uitgaat dat je zelf de smaak bepaalt van barbecue en dat je dat niet moet laten afhangen van je brandstof.
We storten de briketten in de 57 cm Weber en verdelen het geheel over het kolenrooster. Onder en boven staan de ventilatieroosters helemaal open en we gaan kijken hoe lang alles blijft gloeien op een redelijke temperatuur. Die temperatuur zit wel goed. De thermometer tikt net de 300 graden aan en dat is na 2 uur nog steeds zo. Daarna gaat de temperatuur langzaamaan omlaag. Na bijna 4 uur is de temperatuur nog steeds een mooie 180 graden. Daarna gaat het hard omlaag. De fabrikant geeft aan dat de briketten zo’n 4 tot 5 uur te gebruiken zijn. Dat zit dus wel goed.
Omdat we natuurlijk niet altijd aan het grillen zijn, willen we ook weten of de tube briket goed te gebruiken is bij een Low and Slow bereiding. Dus voor de test hebben we 4 briketten aangestoken met een kleine brikettenstarter en deze tussen een hoeveelheid koude briketten gedrukt. Dit heet bij de barbecue liefhebbers de Minion methode. Dat is Jim Minion en niet de Minions van Verschrikkelijk ikke. Om niet weer een hoop goede briketten voor niets aan te steken, hebben we er een mooi Black Angus staartstuk bijgelegd.
Doordat de briket van zichzelf flink heet gloeit zijn 4 gloeiende briketten genoeg voor een temperatuur van ongeveer 130ºC. Dit schommelt tussen de 120 en 150ºC. Dat is volgens ons prima toelaatbaar. Wil je stabielere temperaturen dan moet je een Kamado kopen. We hebben het staartstuk nog wel even laten vlammen waardoor we natuurlijk niet meer precies kunnen aangeven hoelang we low and slow hadden kunnen gaan, maar na het afgrillen sloten we het deksel en hielden we een temperatuur tussen de 130 en 150ºC tot ruim 8 uur lang. Dat vinden wij lang genoeg. En als we het afgrillen niet hadden gedaan had dat volgens ons zeker 10 uur geduurd. De hoeveelheid as viel ons ook reuze mee. De briket brand mooi schoon op. Dat scheelt weer opruimen en opstoppingen tijdens het barbecueën.
Tube briketten doven Je kunt de briketten doven door ze in een emmer water te stoppen. Ja, dat begrijpen wij ook wel. Maar dat ze daarna nog te gebruiken zijn, wilden we graag proberen. We staken een halve brikettenstarter met briketten aan en storten deze leeg in de Weber. Na een uur gingen we de briketten 1 voor 1 kort doven in een emmer water en legden we ze daarna op het grillrooster te drogen.
De volgende dag deden we een eerste laag nieuwe briketten in de starter met daarbovenop de oude gedoofde briketten. Deze waren nog mooi hard. De briketten gingen zonder problemen mooi gloeien en waren zo weer te gebruiken.
Nu lieten wij normaliter de briketten altijd smoren door de zuurstof af te snijden en dan gingen de briketten vanzelf uit maar dit gaat natuurlijk veel sneller en zorgt ervoor dat je langer kan doen met je brandstof.
Voor de rest is de briket 100% duurzaam. Dat vinden wij steeds belangrijker worden. Zeker als je regelmatig de barbecue aansteekt, mag je best eens nadenken wat je aan het verbranden bent.

Extra informatie

Duurzaam

Ja

Doel

BBQ

Gewicht

8-15kg

Materiaal

Houtskool