Haardhout eiken in Big Bag | kuub ovengedroogd eikenhout | brandhout voor openhaard of hout kachel

349,00

Nu bestellen

Artikelnummer: 7075701452513551 Categorie:

Beschrijving

STOCERS Haardhout eiken in Big Bag | 1 kuub (1m3)
Een kuub ovengedroogd eikenhout voor uw houtkachel, open haard of vuurkorf. Geleverd in een Big Bag op een pallet.
Waarom eikenhout als haardhout
Eiken geeft een prachtig brandend vuur
Eikenhout geeft zeer veel warmte af
Eikenhout heeft een uiterst schone verbranding
Dit is hardhout, wat langer brandt
Snel en gemakkelijk vuur in uw openhaard
Haardhout blokken van +/- 25 cm
350 kg eiken openhaardhout in een Big Bag
Stookklaar: Geschikt om direct te branden in uw kachel of openhaard!
Waarop letten bij het maken van een vuur?
Om een goed vuur aan te steken zijn er enkele zaken waar u goed op moet letten. Het aansteken van een kachel volgt een simpel verloop. Hierbij zijn drie zaken die belangrijk zijn.
Droog eikenhout:
Zorg er altijd voor dat u gebruikmaakt van droog hout. Ons haardhout is daarom altijd goed gedroogd. Nat hout kan een vuurtje verpesten, omdat het vuur geen kans krijgt om goed te ontwikkelen. Nat hout is bovendien moeilijk te drogen. Zorg er dus altijd voor dat het hout dat u gebruikt droog is en bewaar het op een droge plek waar vocht en neerslag niet bij kunnen.
Aanmaakhout om mee te beginnen:
Het is zeer aan te raden om aanmaakhout te gebruiken. Met aanmaakhout wordt het aansteken van het vuur veel gemakkelijker. Het zorgt ervoor dat het vuur snel op gang komt. Kies bijvoorbeeld voor latjes van zo’n 15 à 20 cm van doosjehout.nl, dealer van STOCERS. Deze aanmaakhoutjes staan erom bekend dat ze maximaal bijdragen aan het aansteken van het gewenste vuur.
Voldoende zuurstof:
Als laatste punt is het belangrijk om te zorgen voor voldoende toevoer van zuurstof. Zonder zuurstof kan een vuur niet blijven branden. Het vuur zal snel in omvang afnemen of zelfs helemaal doven. Zorg dus voor voldoende frisse luchttoevoer, zodat het vuur langere tijd kan blijven branden.
Heeft u een open haard of vuurkorf thuis en wilt u deze aansteken? Wacht dan niet langer dan nodig is en haal nu een voorraad STOCERS eiken haardhout in huis.