Haardhout berken in Big Bag | Kuub ovengedroogd berkenhout | brandhout voor openhaard of hout kachel

319,00

Nu bestellen

Artikelnummer: 7075702005071903 Categorie:

Beschrijving

STOCERS Haardhout berken in Big Bag | 1 kuub (1m3) Een kuub ovengedroogd berkenhout voor uw houtkachel, open haard of vuurkorf. Geleverd in een Big Bag op een pallet.
Waarom berkenhout als haardhout
Berken geeft een mooi brandend vuur
Berkenhout geeft heel veel warmte af
Berkenhout heeft een hele schone verbranding
Dit is zachthout, daarom is het makkelijk aan te steken
Bijna geen vonkjes
Snel en makkelijk vuur in jouw openhaard
Met de handbijl bewerkt
Haardhout blokken van +/- 25 cm
350 kg berken openhaardhout in een Big Bag.
Stookklaar: Geschikt om direct op te branden in uw kachel of openhaard!
Waarop letten bij het maken van een vuur?
Om een goed vuurtje aan te steken zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Het aansteken van een kachel kent namelijk een relatief logisch verloop. En dus is belangrijk om dit verloop zo spoedig mogelijk aan te pakken. Daarbij zijn 3 zaken essentieel:
Droog berkenhout: Zorg er altijd voor dat je gebruikmaakt van droog hout. Ons haardhout is daarom altijd goed gedroogd. Niets is zo funest voor het aansteken van een vuurtje als nat hout. Het vuur krijgt dan niet eens een kans. Nat hout krijg je bovendien ook niet gemakkelijk droog. Je kunt hier zeker op korte termijn helemaal niks mee. Voorkom dan ook altijd dat het hout dat je wilt gaan gebruiken nat wordt. Bewaar het op een droge plek. Een plek waar vocht en neerslag niet makkelijk bij kunnen.
Aanmaakhout om mee te beginnen: Verder is het zeer raadzaam om aanmaakhout te gebruiken. Met aanmaakhout maak je het jezelf een stuk makkelijker om een vuurtje aan te wakkeren. Deze komt een stuk sneller op gang wanneer je aanmaakhout inzet. Zeker wanneer je kiest voor latjes van zo’n 15 a 20 cm van doosjehout.nl, dealer van STOCERS. Deze staan erom bekend dat ze maximaal bijdragen aan het stoken van een gewenst vuurtje.
Voldoende zuurstof: Als laatste punt is het belangrijk om rekening te houden met de toevoer van voldoende zuurstof. Zonder zuurstof kan een vuurtje namelijk nooit aanblijven. Het neemt dan binnen de kortste keren in omvang af of dooft zelfs volledig. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan. Dan blijf je bezig om het vuurtje aan te steken. Zorg er dus voor dat er voldoende toegang van frisse lucht is. Deze voorziet het vuur van voldoende zuurstof om een langere periode aan te blijven.
Heb je een open haard of vuurkorf in huis en wil je deze aansteken? Wacht dan niet langer dan nodig is en haal nu een voorraad STOCERS berken haardhout in huis.